Päiväkeskus

Päiväkeskus

Historia:

Päiväkeskus avasi ovensa 16.10.1989. Korsmaninkatu 40. Toimitilat saatiin edullisesti vuokrattua Hangon seurakuntayhtymältä.  Hangon katulähetys oli tehnyt työtä asiakaskuntamme parissa  vuodesta 1981 alkanen. Kun  päiväkeskuksen ovet avattiin niin toiminnalla oli heti kävijäkunta valmiina. Päiväkeskuksen tilat rempattiin yhdessä parempaan kuntoon. Alusta alkaen oli kahvia tarjolla koko päivän ja lämmin ateria edulliseen hintaan kerran päivässä. Myöhemmin saatiin kunnostettua biljardihuone ja rakennettiin sauna jolla olikin alkuaikoina käyttöä.

Päiväkeskus muutti Gentoftenkadulle uusiin, osin remontoituihin tiloihin 2.9.2012. Saman rakennuksen toisessa päässä on toimitilat myöskin kuntouttavan työtoiminnan Naistenpajalle.

Päiväkeskus tarjoaa asiakkailleen vaihtoehdon viettää aikaa viihtyisissä  ja kodinomaisissa tiloissamme. Kahvia, pullaa, voileipiä on tarjolla koko aukioloajan, lämmin ruoka kerran päivässä klo 11.00-11.30 edulliseen hintaan (3,50€) ruokaa voi myös tilata kotiin hintaan 5€, olohuoneessa voi katsella TV,tä lukea päivän lehdet viettää aikaa keskustellen elämän pienistä tai suurista asioista toisten kävijöiden tai työntekijöiden kanssa. Lisäksi apua elämän ongelmissa ja tukea hoitoon ohjauksessa. Halutessaan voi myös osallistua vapaaehtoistyöhön tai kuntouttavaan työtoimintaan, työharjoitteluun tai työkokeiluun.  Palvelujamme käyttävät ihmiset joilla on, tai on ollut  päihteiden kanssa vaikeuksia, asunnottomat, sekä vankilakierteessä olevat. Myöskin eläkeläiset ja työttömät  ja muuten apua tarvitsevat voivat käyttää palvelujamme.

Päiväkeskuksen yhteydessä toimii myös pieni Puupaja jossa tehdään puutuotteita joita myydään pääasiassa kirpputorimme kautta.

Päiväkeskus on avoinna mato klo 7-16, pe 7-14.00 ja la 10.30-12. Myös kauppojen ylijäämäruokajako on lauantaisin alkaen noin klo. 11.

Kaupungin kauppiaat antavat ylijäämäruokaa useana päivänä viikossa, jota jaetaan neljä kertaa viikossa: ma,ke, pe,alkaen klo 13 ja lähes joka la alkaen n. klo 11 . Lisäksi kerran kuukaudessa , joka kuukauden ensimmäinen  keskiviikko jaamme Eu-ruokaa klo 13-14.30 talon länsi-päädyn varastosta.

Olet tervetullut !

Yhteystiedot:

Käyntiosoite: Gentoftenkatu 8 A 10900 Hanko

Yhteyshenkilö: Kim Lück

Sähköposti: hangonkatulahetys@gmail.com

Puhelin: 045-6513685