Temppeli Kirppis


Toiminta

Temppeli Kirppis on yksi Hangon Katulähetyksen kuntouttavan työtoiminnan paikoista. Työtoiminnan ohjaajana on Sari Innanen.

Temppeli Kirppis on nimensä mukaisesti kirpputori, jossa myydään kaikkea mahdollista vaatteista ja kodin taloustavaroista huonekaluihin. Myytävät tuotteet tulevat kirpputorille lahjoituksina ja ne päätyvät uusille omistajille pientä korvausta vastaan. Työtoimintaan osallistuvat ottavat vastaan tavarat, tarkistavat ja tekevät mahdollisesti jonkin pienen korjauksen ja sen jälkeen tuotteet hinnoitellaan ja hyllytetään. Huonekaluja voidaan toimittaa Hangon alueella kotiin asti pientä korvausta vastaan. Lisäksi Puuverstaalta ja Naisten pajalta tulee jonkin verran tuotteita myyntiin.

Kirpputorilta saattaa löytää lähestulkoon mitä tahansa. Hienoa on, että kirpputorille ei mennä pelkästään etsimään jotakin tiettyä tuotetta vaan siellä myös kulutetaan aikaa, viihdytään, kierrellään, ihmetellään ja rupatellaan muiden kirppiskävijöiden kanssa sekä tietysti pengotaan ja katsotaan, mitä tarjolla on.

Säännöllinen kirppareilla käynti on monille myös sosiaalinen tapahtuma ja ihmisten kohtaamispaikka. Temppelikirppiksellä voikin istahtaa juomaan kupillisen kahvia ja seurustelemaan muiden kävijöiden tai Sarin kanssa.

Kirpputorit ovat nykyisin merkittävä osa tavaroiden kierrätystä ja se on yksi varteenotettava vaihtoehto hankkia erilaisia tavaroita kotiin, mökille, opiskelijan omaan asuntoon tai vaikkapa asuntovaunuun. Joillekin kirpputorikäynneistä on muodostunut suoranainen elämäntapa jopa niin, ettei mitään haluta ostaa enää uutena.  Kirpputorilla käynnillä edistät kierrättämistä ja kestävää kehitystä

  • Ympäristöperiaatteemme

Ihmisten päivittäisillä valinnoilla on vaikutusta sekä ympäristön tilaan, että ihmisten ja eläinten hyvinvointiin. Kierrätys on erittäin tärkeää, sillä maapallon luonnonvarat eivät kestä ikuisesti. Kun tavaroita kierrätetään, energiaa ja raaka-aineita ei kulu niin paljon, joten sinä ja minä sekä luonto voimme paremmin.

Kestävä kehitys käytännössä.                                                                       

– Kirppiksen omatkin kalusteet ja tarvikkeet on hankittu käytettynä.
– Käyttämämme pesuaineet ovat fosfaatittomia ja ympäristömerkittyjä jos mahdollista.

Jätteiden kierrätys.                                                                                                 

Temppeli Kirppiksellä syntyvä talousjäte kierrätetään ohjeiden mukaisesti

-Vaatteet ja pientavara, joita ei alennuksista huolimatta saada kaupaksi , lähetetään hyväntekeväisyystuotteena esim. Viroon Kohilan koulun päiväkeskukseen ja vammaisten työpajaan. Toinen esimerkkipaikka on Maarianmaalla sijaitseva vammaisten lasten koulu.

– Rikkinäiset liinavaatteet ja peitot lajitellaan eläinten peitteiksi.

– Tavoitteena on kaikenlaisen jätteen ohjeiden mukainen lajittelu ja kierrättäminen.

Ympäristömme voisi hyvin ja luonnonvaroja riittäisi vielä tulevillekin sukupolville, tarpeetonta kuluttamista on vähennettävä ja suurempi määrä jätteitä on kyettävä kierrättämään uusiokäyttöön.

 Lopuksi:

o Hangon kaupunki on mukana Kohti Hiilineutraalia Kuntaa ( HINKU)
projektissa.
o Hankkeessa ovat mukana kuntien lisäksi, elinkeinoelämä, asukkaat ja
asiantuntijat jotka toimivat yhteistyössä.
o Hankkeen tavoitteena on:
– Kehittää alueen biotaloutta ja cleantech osaamista
– Vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80% vuoteen 2030 mennessä
– Vahvistaa kilpailukykyä ja liiketoimintaa
– Tiivistää yhteistyötä eri tahojen välillä
– Edistää alueen elinvoimaisuutta

o Kierrättäminen lähtee pienistä teoista, eikä siitä tarvitse olla paljoakaan vaivaa. Tietoa ja mahdollisuuksia kierrättämiseen on paljon tarjolla. Onneksi vastuullinen kuluttaminen ja kierrättäminen sekä ympäristön hyvinvointi kiinnostaa yhä useampia. Temppelikirppis on omalla työllään hyvänä esimerkkinä hiilijalanjäljen pienentämisestä.

  • Yhteystiedot :

Yhteyshenkilö : Sari Innanen

Osoite : Ratakatu 29   10900 Hanko

Aukioloajat : Maanantaisin suljettu. Tiistai-Perjantai 11:00 – 17:00. Lauantaisin 10:00-16:00

Puhelin : 040-7174825